ביוטכנולוגיה
המחקר, הפיתוח והשימוש במערכות ביולוגיות לתהליכי ייצור או אנליזה בתחומי התעשייה, הרפואה והחקלאות, נקרא ביוטכנולוגיה. מערכות אלו כוללות בעיקר מערכות תאים (חיידקים, שמרים, פטריות, - אצות ותאים ורקמות מצמחים ומבעלי חיים) או אנזימים וחומרים אחרים המופקים מהן.
הביוטכנולוגיה נשענת בעיקר על מקצועות
היסוד של מדעי החיים: ביוכימיה,
מיקרוביולוגיה, הנדסה גנטית ואימונולוגיה.
מקצועות אלה מספקים את בסיס הידע
לפיתוח האמצעים הדרושים לשם הזיהוי,
האפיון והבקרה של המערכות הביולוגיות,
בעיקר ברמה התאית והמולקולרית.
בסיסי ידע נוספים הם:
הכימיה המסייעת בהכנה ובעיבוד של חומרי הגלם לתהליך, מספקת שיטות אנליטיות הדרושות למעקב - אחר התקדמות התהליך, שיטות לזיהוי מבנה התוצר ושיטות לניקויו והפרדתו בסיום התהליך.
ההנדסה התורמת את הבסיס הטכנולוגי לפיתוח, ליישום ולהפעלה של התהליך עד להפקת התוצר. - בנוסף לכל אלה יש צורך בתחשיב כלכלי לקביעת הכדאיות של התהליך על פי המאזן שבין עלויות הייצור לבין ההכנסות הצפויות.
מערך הלימודים במגמה לביוטכנולוגיה חושף את התלמידים לענף מדעי מרתק הנמצא בתנופת התפתחות, ומקרב אותם לנעשה בתעשייה ובמחקר תוך כדי הדגשת האינטרדיסציפלינריות המאפיינת את המקצוע.
על מנת לתת ביטוי נכון למהות המחקרית ניסויית של מדע בכלל ומדע יישומי בפרט מושם דגש מיוחד: - התנסות פעילה בחקר ניסויי מעבדתי ברמה מתקדמת, במעבדת ביה"ס, בתעשייה או במכוני מחקר התנסות פעילה בחקר מתוקשב ביואינפורמטי סיורים וימי עיון בתעשייה ובמוסדות מחקר קריאה מדעית בתחומי תוכן רלוונטיים.
להצגת המגמה
מבנה הלימודים במגמה
מורחב א' ביוטכנולוגיה
מורחב ב' ביולוגיה