פרווה-סמל סטטוס יוקרתי?
תעשיית האופנה בחורף 2019 עושה שימוש בפרוות בעלי חיים אשר נצודו או גודלו למטרות טקסטיל. החנויות גדושות בפרטי לבוש פרוותיים.
מכאן עולה השאלה- האם חייהם של בעלי החיים שווים לערך בגדי הפרווה ?
זה התחיל באמריקה הצפונית בשנות ה-60 של המאה ה-19,הסחר היה לתפקיד כלכלי חשוב בארצות הברית ובקנדה.
כיום, סין היא מייצאת הפרווה הגדולה בעולם - קיימים בה משקי שועלים, חורפנים, ארנבונים ולעיתים נעשה שימוש גם בכלבים וחתולים מבויתים. התעשייה האכזרית שעושה שימוש בפרוות רואה בבעלי החיים רכוש שנמצא בבעלות האדם. ניצול ופגיעה בחייהם למטרות מכירה לא פוגעת במצפונם של מעצבי האופנה, שכיום,עושים שימוש בפרוותיהם של בעלי חיים חסרי אונים.
לעומת זאת-בתקופה האחרונה,מותגי על רבים (דונה קארן, קלווין קליין, גוצ'י, מייקל קורס ונוספים) החליטו להודיע על הפסקת השימוש בפרוות ומעבר לשימוש בפרוות מלאכותיות. המהפך בתפיסתם של אותם המותגים אשר שנים נתנו במה לפרוות אמיתיות, עשו רווחים נכבדים מהמכירות והפכו אותן לסמל סטטוס הגיע מטעמי מוסר וזכויות בעלי חיים.
לדעתי,הפרווה האמיתית אינה רלוונטית בייחוד בימים אלו. העובדה שבעלי חיים סבלו בכדי שאלבש את הכובע או המעיל שעשוי מפרוותם נתפסת בעייני כאכזרית ולא מוצדקת. גדלתי וחונכתי לאהבת בעלי חיים שהיו על פני כדור הארץ הרבה לפנינו. הפגיעות הקשות בהם לשם מטרות מסחריות עבורי נחשבות לרוע לב. יחד עם זאת, טרנד הפרווה לא צריך לחדול מלהתקיים,להיפך-הטכנולוגיה והייצור כיום מעניקים את האפשרות לטרנד להתקיים עם הפרוות הסינטטיות אשר לדעתי נראות לא פחות טוב ולעיתים אפילו יותר .
לגרום לאנשים לצרוך את הפרוות לא יהיה דבר קל אך אני בטוחה כי הפסקת השימוש בה במותגי העל תוכל למזער משמעותית את התופעה הקשה. לסיכום,הפרווה בתעשיית האופנה מוגדרת כסמל סטטוס יוקרתי אך בפועל-השימוש בפרוות בעלי חיים מסמל אכזריות .