מתקשרים בשפה שונה/ מיכל דברא
למי מאיתנו לא יצא לפגוש כלב או חתול ברחוב, ללטף אותו ותוך כדי לשנות את הקול שלו לקול גבוה, כאילו הוא מדבר לתינוק? למי מאיתנו לא יצא ללטף בעל חיים מסוים, ולהרגיש הקלה או שמחה, אחרי יום ארוך ומתיש?
הקשר בין האדם לבעלי החיים התחיל עוד בתחילתה של ההיסטוריה האנושית והוא מתואר כקשר אמיץ והדדי. כבר מהמאה הקודמת חוקרים התעניינו בקשר הזה, וגילו שלבעלי החיים יש השפעה חיובית על האדם.
אני תמיד אהבתי בעלי חיים, יש לי כלב ואני רוכבת על סוסים ואני יכולה להעיד שכל פעם שאני סביבם אני רגועה יותר, העובדה שאני בסביבתם גורמת לי להנאה יותר מבסביבה אחרת. נשמע מוזר?
מחקרים מארצות הברית שנעשו בשנת 2012 בדקו את השפעות פעילויות עם כלבים על תלמידים בבתי ספר. ניתן היה לראות שלבעלי החיים יש השפעה פיזית על בני האדם. ליטוף בעלי חיים, ואפילו רק שהייה לידם גורמים להורדת לחץ הדם, מעלים את יכולת ההקשבה ופיתוח מיומנויות,מפחיתים תחושת חרדה ואפילו מפחיתים את הסיכון לחלות במחלות לב. המצאות ליד בעלי חיים משחררת במוחנו אנדורפינים, שאלה חומרים כימיים הנמצאים במוח ושולטים על התנהגות רגשית כמו תחושת רוגע או הנאה, וזו הסיבה לכך שאנחנו לרוב נהנה בסביבה של בעלי חיים.
בעלי חיים יכולים לעזור גם לאנשים בעלי מוגבלויות, בעיות נפשיות, בעיות קשב וריכוז, קשיים חברתיים, בעיות תקשורת או שפה… הקשר של האדם עם בעלי החיים לא דורש שימוש במילים או בשפה משותפת בשביל ליצור קרבה ביניהם, ולכן תרפיה בחיות (או טיפול בעזרת בעלי חיים) היא אחת מהדרכים בהן ניתן לעזור לאנשים אלו. מטרת הטיפול בעזרת חיות היא להעניק למטופל ביטחון עצמי בעזרת הקשר בינו לבין בעל החיים, קידום עצמאותו, למידת התחשבות באחר, עמידה במשימות והגברת תחושת האמון של המטופל בסביבתו. מחקר שנערך בשיקגו, פורסם במאי 25 בשנת 2016, ותורגם בכתבה של מכללת כרכור מצביעעל כך שילדים עם אוטיזם שלקחו שיעורי רכיבה טיפולית על סוסים, הפכו להיות פחות עצבניים, פחות היפראקטיביים, ודיברו יותר מילים בהשוואה לילדים שלא למדו רכיבה.
אז אם אתם מרגישים מעט מתוחים, או שהיום שלכם לא עבר כל כך טוב, לטפו את חיית המחמד שלכם, וכבר תרגישו טוב יותר. כנראה שבעלי החיים הם באמת החברים הטובים של האדם.
רק מלהסתכל עליו אתה נהיה שמח צילום: מיכל דברא
Comments