דבר אלי באימוג'י \ עדן זנדי
"כשאת שולחת סמיילי , למה את מתכוונת?"
סמלי האימוג'י נמצאים כמעט בכל התכתבות בווצאפ או ברשתות החברתיות. נדמה שכמעט שכחנו להתבטא מבלי להוסיף איזה אימוג'י מחייך או עצוב. אנשים רבים מנהלים שיחות שלמות על בסיס שפת האימוג'י , תוך שימוש במגוון רחב מאוד של סמלים, באופן שמביא לידי ביטוי מגוון רחב של רגשות ואירועים והופך את השיח לאישי. האם לא הגיע הזמן להכיר בכך שאימוג'י היא שפה נוספת?
לדעתי מאז שבאו האימוג'ים הם הרסו את התקשורת עוד יותר. זהו, השימוש במילים הסתיים. עברנו לנהל שיחות שלמות רק באימוג'ים. לכי תביני מה הוא רוצה לומר כשהוא שולח פרצוף של פרה. רגע, מה, אתה רומז שהשמנתי? לכי תביני בשביל מה התולעת, הצפרדע, ואפילו הקיפוד. זה נכון שאימוג'י אחד שווה אלף מילים, ואין ספק שלפעמים להביע רגשות באימוג'ים זה הרבה יותר קל. אבל כך הפכנו לעצלנים שבטוחים שאפשר לפתור הכול בפרצוף מנשק או לב ואז כולם מרוצים. אנחנו כבר לא מסוגלים לכתוב בכנות משפט שיבטא את מה שיש לנו על הלב. אז במקום לכתוב, "מצטער שפגעתי בך", אנחנו שולחים אימוגי'י , ובמקום "חשבתי עליך, מה את עושה?"- אימוג'י.
מחקר בנושא אימוג'ים מצא שהאייקונים החמודים לא רק שאינם יוצרים רושם חיובי אלא אף פוגעים ביעילות ההתכתבות שעלולים להוביל לליקויים משמעותיים בתקשורת. הממצאים שלנו מראים לראשונה שבניגוד לחיוך אמיתי, סמיילי ממוחשב לא מגביר את תחושת החום והחיבה ואף מקטין את תפיסת היכולות המקצועיות", הסבירה דר' אלה גליקסון, מהמחלקה לניהול, פקולטת גילפורד גלזר לעסקים ומנהל, אוניברסיטת בן גורין. (שירות כלכליסט 20.08.17 ).
בשנה האחרונה התפרסמו עדכוני השפה הבינלאומית שמקדמת חברת אפל, 72 אימוג'ים חדשים שזוכים למקום בשפה האוניברסלית. על פי מחקרים שימוש באימוג'י מצמצם את מנת המשכל. ב70 השנים האחרונות הייתה מגמת עלייה בקרב המשכל של אנשים, אך עם כניסת האימוג'י לחיי היום יום, ניתן לראות מגמת ירידה ברמת האייקיו, ובעיקר בקרב צעירים. אז למה בכל זאת לעשות שימוש באימוג'י? בעת ההתכתבות, ירצה האדם להביע את מחשבתו, שלא תמיד יוכל להצליח לבטא במילים. במקרים כאלה יוכלו משתמשי הטכנולוגיה, להוסיף אימוג'י על מנת להגביר את המודעות לסוג ההודעה בקרב הנמענים.
מחקר ישראלי מעלה כי כ-26% מהמשתמשים משלבים סמלון (אימוג'י) בכל שיחה, וכ-38% בתדירות גבוהה. מחקרי המנת משכל, מראים שאם ב-70 השנים האחרונות רמת המשכל עלתה כל הזמן, בשנים האחרונות זה נעצר ומתחיל לרדת. כי השפה מתווכת את החשיבה, אם אתה מסוגל להביע את עצמך בשלושה סמיילים - אז זה בסופו של דבר מה שתצליח לייצר וזה מה שתחשוב עליו. תגובותינו לסמלונים ולטקסטים שמוצגים לפנינו נותחו ומוינו על פי שש רגשות בסיסיים: שמחה, עצב, כעס, גועל, הפתעה ופחד. (מתוך: ICE: מחקר: רבע מהאנשים לא יכולים לנהל שיחה בלי לשלוח אימוג'י, חברת הנוירומרקטינג Drill 20/7/2020)
העולם שינה את עצמו, אנשים רואים אחד את השני דרך המסך ומשפה עשירה עם מגוון מילים ושיטות לבטא כל מחשבה או רעיון, השיח הצטמצם לכדי שהתקשורת תהיה איכותית וגבוהה. תקשורת שבה אימוג'י של לב, סמיילי נבוך או סמיילי חולה, הם שמגדירים את השפה. או שבלי לשים לב אנחנו רק מעמיקים את הניכור, הריחוק וחוסר היכולת לתקשר בעידן הדיגיטלי ונותנים לאימוג'י להשתלט על שאריות השפה שעוד הצליחו לשרוד?
אל תשכחו את הסמיילי הקורץ צילום: גוגל תמונות
Comments